Működési tájékoztató — 2023 röviden

Az év fénypontja az áprilisban először megrendezett Aszex Pride felvonulás volt, amin kb. 130-160-an vettek részt és több országos médium is tudósított róla. Köszönjük mindenkinek aki részt vett vagy más módon támogatta az eseményt!

Szintén áprilisban elkészült az új weblapunk, amin épp ezt az éves beszámolót olvassátok 🙂 Következzen az összefoglaló az egyesület 2023-as tevékenységéről.

Láthatóság

Workshopok és beszélgetések

Megjelenések

Közösség

Facebook csoport szervezése

Tagjaink száma több mint 1300 főre nőtt. A csoportban továbbra is számos cikket, linket és személyes történetet osztunk meg, ezeket érdekes és támogató hangvételű diskurzusok kísérik a hozzászólás szekcióban. A fájlok között aszexuális karaktereket tartalmazó történeteket, aszex-barát pszichológusokat/orvosokat, online tanulmányokat és aszexualitásról szóló könyveket gyűjtünk. A Facebook-oldalunk és a csoport hivatalosan itt érhető el:

https://www.facebook.com/aszexhun

Találkozók

A találkozókat próbáljuk az egyesület által meghirdetett programok köré szervezni, melyek továbbra is népszerűek.

Egyesület

Általános működés

Online közgyűlést tartottunk, itt elfogadtunk több módosítást, a stratégiai és költségvetési tervet, beszélgettünk egy szervezeti működési szabályzat létrehozásáról, és ezenkívül számos más témában folyt diskurzus. Egyesületünk vezetése változatlan, szervezetünket továbbra is 3 ügyvivő képviseli.

Új tagok felvétele

Idén egy új online felületet biztosítottunk a tagjelentkezésekhez, így 2 új tag csatlakozott hozzánk. Egyesületünk jelenleg 20 taggal és 1 tiszteletbeli taggal működik.

Adománygyűjtési beszámoló

Egyesületünk 2023-ban 207 600 forint adományt gyűjtött össze különböző formában (banki utalás, készpénzes adomány). Ezt ezúton is köszönjük támogatóinknak. Az idei évben egyesületünk először volt jogosult adó 1% gyűjtésére, mely felajánlásokból 187 926 forintot kaptunk, ezt is köszönjük mindazoknak, akik ránk gondoltak. Köszönjük továbbá azoknak is, akik más módon segítettek vagy járultak hozzá szervezetünk működéséhez. ❤️

Az adományok felhasználása így alakult (nagyobb összegekre felbontva):

  • Banki és egyéb adminisztratív költségek: 13 400 Ft
  • Tájékoztató füzetek grafikai tervezése: 150 000 Ft
  • Tájékoztató füzetek nyomtatása: 139 000 Ft
  • Egyesületi brand építése („aszex merchandise”): 172 550 Ft
  • Magyar LMBT Szövetség tagdíj: 12 000 Ft
  • Utazási támogatások: 6 500 Ft
Tartalomjegyzék
Scroll to Top