Működési tájékoztató — 2022 röviden

Egyesületünkkel, amelyet az aszexualitás láthatóságának növelése és a hazai aszexuális közösség szervezése érdekében hoztunk létre, számos célt és célkitűzést valósítottunk meg, de munkánk korántsem ért véget, rengeteg még a teendő. Itt egy összefoglaló az egyesület 2022-es tevékenységéről.

Láthatóság

Workshopok és beszélgetések

Megjelenések

Tájékoztatók készítése

Frissítettük a tájékoztató füzetünket, valamint megjelentettünk egy információs füzetet, amelyet főleg pszichológusoknak szánunk.

Közösség

Facebook csoport szervezése

Tagjaink száma több mint 1200 főre nőtt. A csoportban továbbra is számos cikket és linket posztolunk, ezeket érdekes és támogatói diskurzusok kísérik a hozzászólás szekcióban. A Facebook új funkcióit az adminok folyamatosan figyelik, ezáltal fejlesztik a csoportot. A fájlok között aszexuális karaktereket tartalmazó történeteket, aszex-barát pszichológusokat/orvosokat, online tanulmányokat és aszexualitásról szóló könyveket gyűjtünk. A Facebook-oldalunk és a csoport hivatalosan itt érhető el:

https://www.facebook.com/aszexhun

Találkozók

A találkozókat próbáljuk az egyesület által meghirdetett programok köré szervezni, melyek továbbra is népszerűek, kisebb találkozókból év közben kevés van, de megjelentek az online találkozók is, valamint egy csoport chat.

Egyesület

Általános működés

Online közgyűlést tartottunk, itt elfogadtunk több módosítást, a stratégiai és költségvetési tervet, beszélgettünk egy szervezeti működési szabályzat létrehozásáról, és ezenkívül számos más témában folyt diskurzus. Egyesületünk vezetése változatlan, szervezetünket továbbra is 3 ügyvivő képviseli.

Új tagok felvétele

Idén egy új online felületet biztosítottunk a tagjelentkezésekhez, így 2 új tag csatlakozott hozzánk. Egyesületünk jelenleg 20 taggal és 1 tiszteletbeli taggal működik.

Adománygyűjtési beszámoló

Egyesületünk 2022-ban 234 600 forint adományt gyűjtött össze. Ezt ezúton is nagyon köszönünk támogatóinknak. A Szivárvány Misszió Alapítvány ezen felül 63 500 forintot biztosított rendezvényeink megtartására, melyet vidéki workshopjaink megtartására használtunk fel. A Magyar LMBT Szövetség szintén 330 750 forinttal támogatta munkánkat. Köszönjük továbbá azoknak is, akik más módon segítettek vagy járultak hozzá szervezetünk működéséhez. ❤️

Az adományok felhasználása így alakult (nagyobb összegekre felbontva):

  • Banki és egyéb adminisztratív költségek: 10 500 Ft
  • Tájékoztató füzetek grafikai tervezése: 50 000 Ft
  • Tájékoztató füzetek nyomtatása: 235 000 Ft
  • Magyar LMBT Szövetség tagdíj: 24 000 Ft
  • Utazási támogatások: 18 000 Ft
  • Könyvelés: 15 000 Ft
Tartalomjegyzék
Scroll to Top