Személyes történetek

Humen Magazin 2023 / 1. cikk borítókép

Humen Online: “Régóta éreztem, hogy nem vágyom úgy a szexualitásra, mint mások”

„Háromrészes cikksorozatunk keretében aszexuális férfiakkal ültünk le beszélgetni arról, milyen volt számukra az önfelfedezés útja, és milyen kihívásokat jelent a 2020-as évek Magyarországán e közösséghez tartozni.”

Humen Online: “Régóta éreztem, hogy nem vágyom úgy a szexualitásra, mint mások” Tovább »

Telex: Az emberek már a gimnáziumban szexelnek? Akkor mikor csinálnak házi feladatot?

„Érintik-e az aszexeket a külsővel kapcsolatos elvárások? Mit keres a Tinderen egy aszexuális? Legyőzhető-e a szexundor, és kell-e egyáltalán ezzel bármit is kezdeni? Az aszexualitást bemutató minisorozatunk első részében a fogalmat, az orientáció pszichológiai hátterét jártuk körül, ebben a részben pedig érintettek mesélnek arról, milyen aszexuálisként randizni, párkapcsolatban élni, és hogyan reagáltak a családtagjaik a coming outra.”

Telex: Az emberek már a gimnáziumban szexelnek? Akkor mikor csinálnak házi feladatot? Tovább »

444.hu 2021 cikk borítókép

444.hu: „Vannak aszexek Orbán Viktor kormányában, és vannak aszexek a hajléktalanok között is”

„„Egy-két éve találkoztam az aszexualitás fogalmával, de nem kötöttem össze a családommal, gondolván, hogy ahol gyerekek vannak, ott ez eleve nem lehetséges” – mesélte a 33 éves Anna, aki 64 éves édesanyjával érkezett a Magyar Aszexuális Közösség szerdai rendezvényére. A szabadtéri ismeretterjesztő pikniken körülbelül harmincan, fiatalok, idősebbek, férfiak, nők vegyesen, beszélgettek saját aszexualitásukról és arról a zavarba ejtően sok fogalomról, ami ehhez a szexuális irányultsághoz kapcsolódik.”

444.hu: „Vannak aszexek Orbán Viktor kormányában, és vannak aszexek a hajléktalanok között is” Tovább »

Marie Claire Podcast borítókép

Marie Claire Podcast: Egy aszexuális vallomása

„Freud szinte mindent a szexualitásra vezetett vissza, és tényleg gyerekkorunktól belénk van égetve, hogy a szex az egyik legfontosabb dolog az életben. Életünk jelentős részében a szex körül jár az eszünk: nem jó, ha túl sok, ha túl kevés, ha túl lapos, ha túl szenvedélyes. De mi van, ha valaki egyáltalán nem érez szexuális vonzalmat mások iránt? A Marie Claire szexualitással foglalkozó podcast-sorozatának első sorozatában Viki az aszexualitásról mesél nekünk.”

Marie Claire Podcast: Egy aszexuális vallomása Tovább »

Scroll to Top