Tévhitek

Telex cikk 2023/1. borítókép

Telex: Nem könnyű azt vállalni, amikor azt mondják, csúnya vagy, bottal se piszkálnálak, meg biztos vertek is

„Ők a szexuális orientációs skála legkevésbé hangos, és legkevésbé megértett tagjai, akik néha még az LMBTQ közösségen belül is magyarázkodásra szorulnak – pedig az aszexuálisok épp egy hiány miatt különböznek: nem éreznek szexuális vonzalmat mások iránt. Hogyan tekintenek az aszexuálisok a hiperszexualizált világra? Demiszexuális-e az, aki csak szerelmével tud lefeküdni? És mi az a párkapcsolati mozgólépcső, ami a heteró embereket is korlátozhatja? Az aszexualitásról szóló minisorozatunk első részében egy szexuálpszichológust, valamint a Magyar Aszexuális Közösség egyik alapító tagját kérdeztük.”

Telex: Nem könnyű azt vállalni, amikor azt mondják, csúnya vagy, bottal se piszkálnálak, meg biztos vertek is Tovább »

Hogyan értsd meg az aszexuális embereket

Az aszexualitás a biológiai szaporodás világában azt jelenti, hogy egy élőlény képes egyedül, önmagával azonos utódokat létrehozni. Az emberi szexualitás szempontjából azonban egyszerűen csak arra utal, hogy az adott személy nem érez szexuális vonzalmat. A legfontosabb dolog, amire emlékezz, amikor egy aszexuálist próbálsz megérteni, az, hogy azok az emberek, akik így azonosítják magukat, nem különböznek tőled, attól eltekintve, hogy másként élik meg a szexuális vonzalmat — pontosabban egyáltalán nem érzik azt.

Hogyan értsd meg az aszexuális embereket Tovább »

Aszexuális zászló a budapesti Gellért hegyen, háttérben a Duna és a pesti belváros

Az aszexualitás nem cölibátus és nem is önmegtartóztatás – Most leírjuk, mit jelent ez a szó, és mit nem jelent

Aszexuálisnak lenni egy olyan kultúrában, aminek minden részét áthatja a szex, néha egyáltalán nem egyszerű. Sokaknak nehéz megérteni, hogyan lehetséges, hogy valakit nem érdekel a szex. Elnyomja a vágyait? Fél az intimitástól? Esetleg csak nem találta meg az igazit? De, ahogy ezt bármelyik aszexuális tanúsítja, ezek közül egyik sem igaz. A következő cikkben elmondjuk, mit jelent az aszexualitás, és mit nem jelent.

Az aszexualitás nem cölibátus és nem is önmegtartóztatás – Most leírjuk, mit jelent ez a szó, és mit nem jelent Tovább »

Scroll to Top