Aszex Pride 2024

Ez az esemény elmarad.
Aszex Pride 2024

Aszex Pride 2024

33 33 people viewed this event.

Frissítés: Sajnos rászerveztek egy másik, várhatóan sok embert megmozgató rendezvényt a kiszemelt időpontunkra, így a felvonulásunk idén elmarad 🙁 Viszont továbbra is mindenkit szívesen várunk az Aszex Pride „After” partira a Bagázs Bazárban!


Tavalyhoz hasonlóan idén is felvonulunk Budapesten, hogy megmutassuk, léteznek aszexuális emberek. A felvonulás napja április 6., amely az Aszexualitás Nemzetközi Napja.

Várunk mindenkit, aki rajta van az aszexuális spektrumon, és a szövetségeseinket is, akik szerint fontos az aszex láthatóság növelése.

Gyülekező az ötödik kerületben az Erzsébet téren. Onnan a Vajdahunyad várához sétálunk, ahol a program beszédekkel fejeződik be.

A felvonulás biztosításában a TASZ jogászai személyes jogi megfigyeléssel vesznek részt.

Facebook esemény

Házirend

  • A felvonuláshoz csatlakozhat bárki, aki egyetért a Magyar Aszexuális Közösség céljával és eszmeiségével, valamint minden helyzetben erőszakmentesen és békésen viselkedik.
  • Arra kérünk, hogy ne ülj fel semmilyen provokációnak, ha bármi ilyennel találkozol, szólj egy menetkísérőnek.
  • A szervezői kártyával rendelkező szervezők és a láthatósági mellényt és rendezői kártyát viselő menetkísérők a felvonulás rendjét a Gyülekezési törvény (a gyülekezési jogról szóló 2018. évi LV. törvény) rendelkezésének megfelelően a rendőrséggel együttműködve biztosítják. A menetkísérők és a rendezők kéréseit mindenkinek be kell tartania. Aki ezt megtagadja, azt a felvonulásról kizárjuk.
  • A részvételről való döntést kizárólag a szervezők és a menetkísérők hozzák meg, és azt sem a helyszínen, sem később nem kell indokolniuk.
  • A rendezvény területe továbbra is közterület, így a résztvevőkre a közterületeken érvényes jogszabályok változatlanul érvényesek.
  • A rendezvény területén – mint minden Gyülekezés törvény hatálya alá tartozó rendezvényen – további jóváhagyás nélkül bárkiről kép- és hangfelvételt készíthet bárki, így újságíró, rendőr, menetkísérő vagy résztvevő.
  • Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a gyűlés békés jellegét biztosító korlátozások megsértése bűncselekménynek minősül. A fentiek előfordulásakor a rendőrség is intézkedést kezdeményez, valamint az illetőt a rendezvényről kizárjuk.

 

Dátum és időpont

2024. április 6. 15:00
2024. április 6. 20:00
 

Esemény típusa

 

Esemény témája

Oszd meg barátaiddal

Scroll to Top